IB in zicht? Profiteer van onze aangifte-service!

Geen Reacties »

De aangifte inkomstenbelasting 2017 komt er weer aan!

Met de start van een nieuw jaar komt ook de aangifte inkomstenbelasting (IB) weer om de hoek kijken. Hoe gaat u dit aanpakken? Duikt u zelf in de aangifte-stress of besteedt u dit liever uit? Wij hebben voor u de volgende aantrekkelijke aanbieding:

Voor € 95,-[1] kunt u gebruik maken van onze aangifte-service. Tijdens een afspraak van maximaal één uur verzorgen wij ter plekke de complete aangifte IB 2017 voor u en uw partner. U kunt hiervoor terecht op locaties in Raalte, Hellendoorn en Deventer; ook tijdens avonduren of op zaterdag. Neem voor een afspraak contact op via 0570-546828 of aangifteservice@profijtadviseurs.nl


Wat moet u meenemen naar de aangifte-service 2017?

Voor veel mensen begint de aangifte IB met een zoektocht tussen alle papieren die zich gedurende een jaar hebben opgestapeld. Maar wat heeft u nu eigenlijk daadwerkelijk nodig? De belangrijkste zaken vindt u hieronder op een rijtje:


Inkomsten 2017

  • Jaaropgaven 2017 van u en uw partner van het ontvangen  inkomen/pensioen/uitkering.
  • Ontvangen of betaalde alimentatie.
  • Betaalde premie/koopsom voor lijfrenteverzekering voor 2017? Zo ja,   ……………
  • Jaarruimte berekening of pensioen-aangroei bijvoegen van 2017 (= factor A).
  • Opgave betaalde premies i.v.m. arbeidsongeschiktheidsverzekering (mits aftrekbaar, polis bijvoegen).

 

Hebt u in 2017 een woning verkocht? Zo ja:

  • Afrekening notaris bijvoegen inclusief makelaarscourtage nota.
  • Hoe hoog was de hypotheek (gebruikt voor het huis)?    ……….……

 

Hebt u in 2017 een woning gekocht? Zo ja:

  • Afrekening notaris bijvoegen eventueel nota taxateur.
  • Hoe hoog is de hypotheek die gebruikt is voor het huis, inclusief financieringskosten en eventueel kosten onderhoud en/of verbouwing (Aantoonbaar)?     €……..……
  • Opgaven WOZ-waarde eigen woning(en) per   01-01-2017.      ……..……
  • Alle opgaven betaalde rente + saldo per 31-12-2017 van de hypotheek. Voor alle hypotheken aangegaan na 01-01-1996 is het van belang om te weten of het geld benut is voor het huis of voor andere zaken, b.v. auto, nieuwe meubels etc. Als dit het geval is, gelieve dit te vermelden zodat wij e.e.a. op de juiste wijze kunnen verwerken in uw aangifte.
  • Bank- en spaartegoeden, alleen indien hoger dan € 24.437 per persoon, van bezittingen per  01-01-2016 (o.a. van bank, giro, spaartegoeden, beleggingstegoeden, waarde 2e woning, contant geld) zo ja, dan ook  hoogte van schulden en leningen, niet gebruikt voor het huis. (b.v. aandelen-lease, doorlopend krediet, persoonlijke lening, credit card etc.)
  • Opgaven kosten voor ziekte, invaliditeit, bevalling, adoptie, ouderdom en tandartskosten.
  • Uitgaven aan studie en/of andere scholing in 2017, waarvoor geen (of gedeeltelijke) vergoeding is ontvangen. Alleen opgave doen als totaalbedrag meer is dan € 250,-.
  • Opgave aan betaalde giften in 2017, bewijs kan worden opgevraagd door de belastingdienst. Bijvoorbeeld kerk, Rode Kruis, Astmafonds etc.
  • Ontvangen dividend waarop Nederlandse dividendbelasting is ingehouden.
  • Heeft u of uw partner (of beiden) in 2017 een voorlopige teruggaaf gehad? (meestal een bedrag per maand) Zo ja, dan voorlopige aanslag(en) bijvoegen, of eventueel het maandbedrag en het aantal maanden dat u dit ontvangen heeft.          ……………….
  • Indien van toepassing, kopie aangifte inkomstenbelasting 2016.
  • Indien van toepassing, voorletters en geboortedata van de thuiswonende kinderen.

Bij de aangifte-service moeten u en uw partner zelf inloggen met Digi-D. Neem uw inloggegevens dus mee naar de afspraak en controleer (ruim) van te voren of u kunt inloggen. Tijdens de afspraak maken wij geen kopieën van uw gegevens.

Wij rekenen € 95,- voor de aangifte-service, deze dient u aan het einde van de afspraak contant en bij voorkeur gepast te voldoen. Pinnen is niet mogelijk.

 

Toch zelf aangifte doen? Dan geven we u de volgende tips om de aangifte-stress te beperken:

 1. Maak tijd vrij om aangifte te doen

Aangifte kunt u doen tot en met 30 april 2018, maar het is handig om niet te wachten tot de laatste dag. Plan vooraf een datum waarop u zonder afleiding of tijdsdruk samen met u partner de aangifte kunt invullen. Vanaf maart 2018 staat de vooraf ingevulde aangifte klaar, deze hoeft u alleen nog maar te controleren. Dat scheelt weer tijd.

2. Zorg dat u alle gegevens compleet heeft

Ruim de gegevens voor de inkomstenbelasting, zoals uw jaaropgave en WOZ-waarde, direct op een vaste plek op. Zo heeft uw alle gegevens snel bij de hand. Controleer of deze gegevens compleet zijn voordat het aangifteprogramma opstart, dan kunt u de aangifte in 1 keer afronden

3. Controleer uw Digi-D

Controleer ruim voordat u aangifte wilt doen of u kunt inloggen met uw Digi-D. Denk hierbij ook aan de Digi-D van uw partner. Als u samen aangifte doet, moet u beiden inloggen met een Digi-D. Het aanvragen van een Digi-D of wachtwoord duurt ongeveer een week.

4. Geef wijzigingen direct door aan de belastingdienst

Wanneer uw inkomen wijzigt, geef dit dan gedurende het jaar door aan de belastingdienst. Deze kan dan uw voorlopige aanslag wijzigen. Dit voorkomt dat u onverwacht veel geld moet terugbetalen bij de aangifte IB.

5. Vraag uitstel aan

Wanneer het u niet lukt aangifte te doen voor 1 mei 2018, kunt u uitstel aanvragen. Met uw Burgerservicenummer bij de hand kunt u bellen met de belastingdienst op 0800-0543. U krijgt dan uitstel tot 1 september 2018. Zo heeft u extra tijd om uw aangifte in te vullen of deze als nog uit te besteden.

 

[1] De aangifte service van € 95,- is een dienst die alleen wordt aangeboden aan particulieren. Voor ondernemers maken wij graag een offerte op maat.

Laat een reactie achter

*
*