← Terug naar overzicht

Eindejaars nieuwsbrief

Geplaatst op: 19 dec 2022

Zoals je van ons gewend bent ontvang je nog onze laatste nieuwsbrief van het jaar 2022. Daarin wat allerlaatste fiscale tips, maar we beginnen met ons heugelijke kantoornieuws.

Nieuwe vennoot
Per 1 januari 2023 treedt onze collega Mendy ten Veen toe als vennoot van Profijt Adviseurs! Mendy werkt al sinds februari 2014 voor ons kantoor en daarvoor was zij nog collega van Jaap en Michèl bij een vorig accountantskantoor. Mendy is helemaal klaar voor haar nieuwe rol, maar zal zeker ook gewoon beschikbaar blijven voor allerhande fiscale advisering. Jaap treedt uit als vennoot, maar in kader van continuïteit blijft hij op dezelfde wijze werkzaam voor zijn relaties en ons kantoor.

Kantoor gesloten
Het kantoor is gesloten in de laatste week van december: van 27 t/m 30 december a.s. Denk er dus even aan om tijdig loonmutaties en wijzigingen door te geven aan de loonadministratie. Op maandag 2 januari staan we weer voor je klaar.

Enkele zakelijke fiscale tip en aandachtspunten:
– Houd je een voorraad aan? Denk er dan aan deze per 31 december a.s. te inventariseren. De voorraad wordt gewaardeerd tegen inkoopprijs excl. BTW.
– Kun je nog recht hebben op investeringsaftrek? Bij meer dan € 2.400 aan investeringen heb je recht op een aftrekpost van 28% van het totaal geïnvesteerde bedrag.
– Vergeet niet de kilometer-stand van de auto te noteren per 31 december 2022. Dat kan in veel gevallen fiscaal nuttig zijn. Het maakt niet uit of de auto op de zaak staat of dat je daar km-vergoeding voor declareert vanuit privé.
– Probeer zoveel mogelijk omzet die betrekking heeft op werkzaamheden in 2022 ook daadwerkelijk in 2022 te factureren. Dit is niet alleen fiscaal verplicht (voor zover mogelijk), maar geeft ook meer inzicht over hoe de onderneming financieel heeft gedraaid.
– Op de BTW aangifte over het 4e kwartaal wordt het BTW privé gebruik auto meestal aangegeven wanneer je een auto op de zaak hebt. Wanneer je zelf aangifte doet en je weet het bedrag niet: neem dan contact op met je accountmanager.

Tot slot wenst ons team jullie allen gezellige kerstdagen en een gezond en gelukkig 2023!