Profijt Adviseurs Ondernemers

Ondernemers Midden- en kleinbedrijf

U bent werkzaam als beroepsuitoefenaar of u hebt een BV of andere rechtsvorm? Voor ons maakt het niet uit. Wij adviseren veel ondernemers uit het MKB. Van groot tot klein: bij ons is iedereen gelijkwaardig. Wanneer u controleplichtig bent voor bijvoorbeeld een subsidie-aanvraag dan kunt u ook via ons deze verklaring krijgen. Wij werken veel samen met andere grote accountantskantoren. Wenst u daarover meer informatie dan kunt u contact opnemen.

Besloten vennootschap

Als DGA van uw BV(’s) heeft u te maken met lastige beslissingen. Zeker wanneer u personeel in dienst heeft en/of misschien zelfs opereert in een risicovolle branche. Voor zowel uw loonstrook als die van uw personeel, alsmede aangifte voor loonheffingen en pensioenen kunt u bij ons uitstekend terecht. Wij hebben moderne ‘in the cloud’ loonsoftware, waarmee u 24/7 loongegevens kunt uploaden en downloaden.

U bent in veel gevallen verplicht een jaarrekening op te maken, een publicatie te deponeren bij de Kamer van Koophandel en naast uw eigen aangifte inkomstenbelasting ook nog eens een aangifte vennootschapsbelasting voor uw BV. Behoorlijk wat formaliteiten die jaarlijks afgewikkeld dienen te worden en ook nog eens binnen vooraf vastgestelde data. Niet iets waar de gemiddelde DGA-er op zit te wachten, maar wij wel! Naast belastingbesparende adviezen, monitoren wij ook de uiterste inleverdata en verzorgen uiteraard de (tijdige) indiening van alle verplichtingen. Vanzelfsprekend verzorgen wij ook uw aangifte inkomstenbelasting alsmede die van uw fiscaal partner, indien van toepassing.

naar boven

Stichtingen en verenigingen

Stichtingen en verenigingen hebben formeel de verplichting om een deugdelijke administratie bij te houden. Deze verplichting kan zwaar drukken op het bestuur. Wij kunnen de administratieve rol van de penningmeester overnemen en deze zodoende ondersteunen. Maar wist u dat het ook mogelijk is om deze rol geheel op ons te nemen? Uiteraard zonder verder stemrecht in de ledenvergadering en het bestuur. Wij denken graag met u mee.

naar boven

VOF

Bij een VOF komen meer vraagstukken kijken dan bij een eenmanszaak. De afspraken met uw compagnon bijvoorbeeld; zijn deze voor u beiden helder? Hoe zijn zaken bijvoorbeeld geregeld bij langdurige ziekte of overlijden van een van de vennoten?

Zelfs wanneer u ook privé elkaars partner bent, is het zeer belangrijk formaliteiten goed te hebben geregeld. En dat betreft lang niet alleen de winstverdeling. Als uw fiscaal adviseur mag u van ons gevraagde én ongevraagde adviezen verwachten; die zich niet alleen beperken tot het fiscale vlak.

Wellicht heeft u daarnaast personeel. Ook een extra aandachtspunt. Kijkt u dan vooral eens bij onze dienstverlening lonen.

naar boven

Eenmanszaak-zzp

Een eenmanszaak of ZZP-er worden vaak ten onrechte door elkaar gebruikt. De ZZP-er is eigenlijk een eenmanszaak qua rechtsvorm, maar altijd zonder personeel. De eenmanszaak geeft hooguit aan dat er slechts één eigenaar is, maar deze kan best personeel in dienst hebben.

Als ondernemer met een eenmanszaak of op ZZP-basis, bent u het middelpunt van uw bedrijf. U draait uw onderneming op eigen risico en niet zelden maakt u heel wat meer uren dan wanneer u in loondienst zou zijn. Alhoewel u dit meestal doet vanuit passie en plezier, is het wel zo prettig wanneer de netto-beloning hier ook naar is. Hierin kunnen wij voor u van meerwaarde zijn. En daarbij draait het niet zozeer om het inzichtelijk maken van de cijfers; de kunst zit hem in deze goed uit kunnen leggen en van hieruit adviezen geven.

Wellicht heeft u daarnaast personeel. Ook een extra aandachtspunt. Kijkt u dan vooral eens bij onze dienstverlening Salarisadministratie.

naar boven