Profijt Adviseurs Particulieren

Aangifteservice particulieren

Als particulier komt u voor andere keuzes te staan dan ondernemers. Dit wil niet zeggen dat dit per definitie eenvoudiger is; misschien juist wel het tegendeel. Bijvoorbeeld: bij uw werkgever betaalt u premie voor een pensioen. De omvang hiervan is echter niet (geheel) duidelijk. Is er nog ruimte om fiscaal aantrekkelijk te sparen voor een aanvullend pensioen? En zo ja, hoeveel? Maar ook vraagstukken m.b.t. spaar- en of beleggingsvermogen zien wij vaak terug in onze praktijk.

En uiteraard bent u ook voor de aangifte inkomstenbelasting bij ons aan het goede adres. Gevraagd of ongevraagd voorzien wij u hierbij van advies, zodat u meer voordeel uit uw aangifte haalt.

Schenk- en erfbelasting

Op de een of andere manier krijgt iedere Nederlander in meer of mindere mate mee te maken: de erfbelasting. Alhoewel deze belasting door velen als onrechtvaardig wordt beschouwd en de politiek er al jaren mee worstelt om deze af te schaffen, hebben we het er voorlopig nog maar mee te doen. Voor kinderen is er op zich nog wel een aardige vrijstelling voor de erfbelasting, maar bijv. met een woning die vrij is van hypotheek en spaargeld, wordt deze vrijstelling toch al aardig snel in beeld of wellicht overschreden om moet er alsnog erfbelasting worden betaald over uw erfenis. 

In veel gevallen had dit voorkomen kunnen worden door een fiscaal adviseur in te schakelen die u helpt met het opzetten van een fiscaal vriendelijke constructie. 

naar boven

AangifteInkomstenbelasting

De Belastingdienst heeft gelukkig al veel (zo niet alles) voor u ingevuld in uw aangifte inkomstenbelasting (IB). Dit zou de indruk kunnen wekken dat hier nog weinig voordeel uit valt te behalen. Heeft u echter een eigen woning gekocht en/of verkocht? Dan is het raadzaam de aangifte op zijn minst goed te laten controleren. Niet zelden komen wij ‘vergeten kosten’ tegen die wel als aftrekpost gelden.

Ook blijkt keer op keer dat wij onze cliënten positief kunnen verbazen met aanvullende tips of zelfs directe belastingbesparing. De kunst zit hem hierbij vooral in het stellen van de juiste vragen aan u als belastingplichtige. Veel mensen hebben bijvoorbeeld een vast goed doel (kerk of andere ANBI instelling) aan wie periodiek gedoneerd wordt. Doordat er een drempel geldt waarboven de gift moet uitkomen om in aftrek te komen, wordt deze post vaak overgeslagen. Echter, door uw gift voor minimaal 5 jaar vast te laten leggen in een overeenkomst met het goede doel, komt deze volledig in aanmerking voor aftrek in de IB-aangifte. Er geldt dan dus geen drempel. En zo kan met een kleine handeling belasting bespaard worden.

Dit is slechts een greep uit de tips die wij voor u in petto hebben. Voor een aantrekkelijk, vast tarief verzorgt een van onze gekwalificeerde medewerkers de aangiften IB van u en uw fiscale partner.

naar boven

Aangifteservice

Vanaf maart staan wij voor u klaar om u te ontzorgen op een van onze drie kantoren. Terwijl u geniet van een kopje koffie of thee, vult een van onze ervaren fiscaal adviseurs samen met u uw aangifte inkomstenbelasting in op een van onze kantoren. Door to-the-point vragen te stellen probeert onze specialist in deze, of in de toekomstige aangiften inkomstenbelasting voor u te besparen.

Bel of mail ons voor een afspraak bij ons op kantoor. Soms kunt u nog dezelfde dag bij ons terecht voor de aangifte. Zonder uitstel van de Belastingdienst heeft u tot 1 mei om uw aangifte inkomstenbelasting in te dienen. Voor slechts € 105 (incl. BTW) verzorgen wij zowel uw aangifte inkomstenbelasting als die van uw fiscaal partner.

naar boven

Vermogensadvies

Wanneer u vermogend bent is een optimale inrichting uw fiscaliteiten essentieel. In onze adviezen houden wij uiteraard rekening met uw wensen in de toekomst. Altijd een lastig onderwerp om aan te snijden, maar wel goed om bespreekbaar te maken: weet u al wat er met uw vermogen gaat gebeuren na uw overlijden? Iedereen heeft zijn eigen wensen en ideeën hierover. Onze adviezen houden overal rekening mee en komen tot een advies dat optimaal recht doet aan uw wensen en mogelijkheden. Vermogen wilt u uiteraard fiscaal zo vriendelijk mogelijk overdragen, maar dit moet wel passen bij het moment waarop u dit wenselijk vindt. Onze adviseurs maken dit graag voor u inzichtelijk.

naar boven