Profijt Adviseurs Starters

Startende Ondernemers

Bij profijt adviseurs vinden we het erg leuk en uitdagend om u als starter te begeleiden en hierin zijn we dan ook zeer ervaren. Wij helpen met enkele basisbeginselen voor ondernemerschap waar u zelfs over 10 jaar nog profijt van heeft.

Aangifte omzetbelasting

Bijna elke ondernemer moet de aangifte omzetbelasting indienen bij de belastingdienst. Het aangiftebedrag is het saldo tussen de omzetbelasting over de omzet minus de voorheffing omzetbelasting op kosten en investeringen. Meestal is de aangifteplicht per kwartaal. De aangifte indienen gebeurt veelal uit een boekhoudpakket maar het kan ook via rechtstreeks inlog bij ons of de belastingdienst. Omzetbelasting wordt erg onderschat wat de ondernemer daar uit kan halen. Wanneer de geheimen daarvan wil weten neem dan contact met ons op.

naar boven

Cijfers

Cijfers geven u inzicht en zijn daarom erg belangrijk voor u. Het gaat om uw vermogenspositie maar ook om uw hoogte van uw winst. Wij adviseren u aan de hand van cijfers om bij te sturen. Wanneer u ons als sparringpartner ziet dan bent u bij ons aan het juiste adres.

naar boven

Administratie en boekhouding

Inzicht in uw resultaat is essentieel om uzelf te meten. Daarvoor is een goed boekhoudpakket noodzakelijk om uw cijfers tijdig in beeld te krijgen. U kunt daarvoor kiezen: of u boekt zelf of u laat het door ons verzorgen. Tussentijdse cijfers in beeld brengen doen wij veel voor onze klanten. U krijgt advies van ons hoe u ervoor staat en hoe het resultaat verbeteren.

naar boven

Aangifte inkomstenbelasting

Als belastingplichtige moet u belastingaangifte te doen. Vaak wordt u uitgenodigd door de Belastingdienst om aangifte te doen. Nu nodigt de Belastingdienst u niet altijd uit. Als u wel belasting af moet dragen, is het goed om te weten dat u als belastingplichtige zelf de Belastingdienst kan verzoeken u uit te nodigen om aangifte te doen. U bent uiteindelijk altijd zelf verantwoordelijk voor het doen van aangifte. Dat geldt voor alle belastingen. Wel zijn de procedures per belasting verschillend.

naar boven

Ondernemingsplan

Wanneer u als zelfstandige wilt starten kan het verstandig zijn een ondernemingsplan te maken. Hierin beschrijft u uw missie, visie en doelen; maar ook de kansen en bedreigingen voor uw bedrijf. Inclusief een financiële onderbouwing. Soms is dit echter geen keuze, maar een vereiste; bijvoorbeeld omdat een kredietverstrekker dit verlangt. Dan is een overtuigend kostenplaatje belangrijker dan ooit.

Profijt adviseurs helpt u graag met uw gehele ondernemingsplan of controleert enkel de financiële onderbouwing.

naar boven

Adviezen inzake financieringen

Om uw onderneming te starten of te laten groeien heeft u soms kapitaal nodig. Gelukkig zijn er redelijk wat manieren om extern kapitaal te verwerven. Banken hebben hierin tegenwoordig geen monopolypositie meer. Wat overigens niet wil zeggen dat zij geen geschikte kapitaalverschaffer zijn.

Maar samen met u bekijken wij de vele opties die u heeft en welke het meest geschikt en/of voordelig is.

naar boven

Boekhoudpakketten

Ons kantoor werkt met verschillende boekhoudpakketten zoals Moneybird, Exact, Moneymonk, Yuki, Snelstart en E-boekhouden. Onze klant mag zelf kiezen wat past. Liefst in goed overleg. U kunt kiezen voor zelf boeken of het door ons te laten doen.

naar boven

In uw voordeel

Of u nu op het punt staat om te starten of al enkele jaren onderneemt; u blijft altijd te maken houden met belasting en financiën. Aan ons de taak om ervoor te zorgen dat dit zoveel mogelijk in uw voordeel gebeurt. Met een goede start legt u meteen de basis voor de toekomst. In veel van uw ondernemersbeslissingen komen immers financiën en fiscaliteiten om de hoek kijken.
Profijt adviseurs kan u helpen met adviezen inzake financieringen, ondernemingsplan, ondersteunend advies, prognoses, boekhouding, opmaken van cijfers en het verzorgen van alle fiscale aangiften. Staan uw wensen/behoeftes hier niet tussen? Bel of mail ons gerust voor een dienstverlening op maat.