Aangifte inkomstenbelasting

Als belastingplichtige moet u belastingaangifte te doen. Vaak wordt u uitgenodigd door de Belastingdienst om aangifte te doen. Nu nodigt de Belastingdienst u niet altijd uit. Als u wel belasting af moet dragen, is het goed om te weten dat u als belastingplichtige zelf de Belastingdienst kan verzoeken u uit te nodigen om aangifte te doen. U bent uiteindelijk altijd zelf verantwoordelijk voor het doen van aangifte. Dat geldt voor alle belastingen. Wel zijn de procedures per belasting verschillend.

Inkomstenbelasting – geen uitnodiging ontvangen
Als u (verwacht) dat u belasting moet betalen en u hebt geen uitnodiging ontvangen van de Belastingdienst, dan bent u verplicht de Belastingdienst te verzoeken u uit te nodigen. Dit moet u doen binnen een half jaar na het ontstaan van de belastingschuld.
Als voorbeeld: als u in 2021 een bedrijf bent gestart en substantieel winst hebt gemaakt, dan hebt u per 1 april 2022 een belastingschuld. Als u uiterlijk oktober 2021 nog geen uitnodiging tot het doen van aangifte hebt ontvangen, dan moet u zelf in actie komen.
Hier kunnen we u bij helpen!