Nieuwsberichten

Het laatste nieuws uit de financiële wereld.

Nieuwsbrief zomer 2022

Geplaatst op: 1 jul 2022

Profijt Adviseurs nieuwsbrief zomer 2022. Hierin de volgende onderwerpen: ZZP-ers en (schijn-)zelfstandigheid, Subsidie opleiding (STAP)Einde jubelton in 2023, BTW tarief energie omlaag en onze zomerplanning

Eindejaarsnieuwsbrief 2021

Geplaatst op: 1 dec 2021

Inmiddels heeft Sinterklaas het land weer verlaten en zie je overal weer kerstbomen verschijnen. De maand december vliegt altijd voorbij. Nog enkele weken en we hebben weer een schaal oliebollen voor onze neus staan. Toch goed om nog even stil te staan bij enkele zaken aangaande de administratie

Nieuwsbrief november 2021

Geplaatst op: 23 nov 2021

Terwijl de ziekenhuizen weer voller komen te liggen a.g.v. het coronavirus wordt de onzekerheid in bepaalde beroepsgroepen vanwege mogelijke maatregelen die worden getroffen alsmaar groter. Wij hopen natuurlijk net als iedereen dat we dit met zijn allen weer snel te boven komen. De overheid bepaalt binnenkort in hoeverre de getroffen sectoren door de nieuwe maatregelen worden gecompenseerd.

Nieuwsbrief herfst 2021

Geplaatst op: 27 sep 2021

De (zomer-)vakantie is voor de meesten inmiddels achter de rug. In Den Haag kibbelen partijen over de begroting van volgend jaar. Over enkele voorgenomen belastingplannen heeft u inmiddels een update van ons ontvangen. Zodra de plannen ook door de Eerste Kamer zijn aangenomen, zullen wij u nog nader informeren en u voorzien van eindejaarstips waarmee u uw voordeel kunt doen.

Maar ook in aanloop naar de eindejaarstips voorzien wij u nog graag van actueel nieuws.

Prinsjesdag 2021

Geplaatst op: 22 sep 2021

Prinsjesdag 2021, de dag waarop de belastingplannen worden gepresenteerd. In het Belastingplan 2022 zijn voornamelijk kleine wijzigingen te vinden, dit komt mede doordat het kabinet de demissionaire status heeft. Hieronder een kleine greep uit de veranderingen.

Nieuwsbrief zomer 2021

Geplaatst op: 24 jun 2021

Terwijl de beperkingen vanwege corona volgende week nagenoeg worden opgeheven en we zomers weer in het vooruitzicht hebben, ontvangt u hierbij onze nieuwsbrief. In de komende maanden is de bezetting van onze kantoren te Raalte, Losser en Deventer minder dan regulier door de vakantieperiode.

Nieuwsbrief maart 2021

Geplaatst op: 31 mrt 2021

Per 1 juli a.s. wijzigen de regels m.b.t. de BTW heffing voor zgn. afstandsverkopen. Dit zijn verkopen waarbij de goederen vanuit Nederland naar een ander EU-land of niet EU-land worden verzonden naar particulieren (of niet BTW-plichtige ondernemingen). Dit kan grote gevolgen hebben voor bijv. webshops in Nederland die aan particulieren in andere landen leveren.

Nieuwsbrief februari 2021

Geplaatst op: 25 feb 2021

Naast onze nieuwsbrieven met waarin wij u op de hoogte stellen van de steunmaatregelen van de overheid i.v.m. de coronacrisis, zijn er ook andere nieuwsberichten.

Corona nieuwsbrief februari 2021

Geplaatst op: 15 feb 2021

Voorzichtig horen we de eerste optimistische geluiden over de versoepeling van de lockdown i.v.m. het virus. Maar er heerst nog veel onzekerheid, waardoor de overheid nog wel extra aanvullende steunmaatregelen heeft getroffen.

Corona steunmaatregelen update eind 2020

Geplaatst op: 8 dec 2020

Er zijn nog zaken die u al (of nog) kunt regelen in 2020 aangaande steunmaatregelen voor ondernemers die zakelijk getroffen zijn door gevolgen van het coronavirus. Vanwege het feit dat dit het 3e pakket steunmaatregelen betreft, staat er een 3 achter.