← Terug naar overzicht

Eindejaars nieuwsbrief

Geplaatst op: 20 dec 2023

De maand december vliegt altijd voorbij. Hierbij ontvang je dan ook onze laatste nieuwsbrief van dit jaar. Hierin nog wat mededelingen vanuit ons kantoor en enkele laatste fiscale tips.

Nieuwe medewerker
Wij zijn blij om te melden dat Ernst Groenewoud per 1 februari a.s. ons team komt versterken. Ernst werkt in principe van maandag t/m woensdag. Op een later moment zal hij zich nader voorstellen in onze nieuwsbrief.
Hiermee is onze zoektocht naar een nieuwe medewerker overigens nog niet beëindigd. Dus ken je iemand die ambitieus en leergierig is en graag werkt in een klein team, neem dan vooral contact op met ons.

Laatste zakelijke fiscale tips en aandachtspunten in 2023

  • Houd je een voorraad aan? Denk er dan aan deze per 31 december a.s. te inventariseren. De voorraad wordt gewaardeerd tegen inkoopprijs excl. BTW.
  • Kun je nog recht hebben op investeringsaftrek? Bij meer dan € 2.600 aan investeringen heb je recht op een aftrekpost van 28% van het totaal geïnvesteerde bedrag.
  • Vergeet niet de kilometer-stand van de auto te noteren per 31 december 2023. Dat kan in veel gevallen fiscaal nuttig zijn. Het maakt niet uit of de auto op de zaak staat of dat je daar km-vergoeding voor declareert vanuit privé.
  • Probeer zoveel mogelijk omzet die betrekking heeft op werkzaamheden in 2023 ook daadwerkelijk in 2023 te factureren. Dit is niet alleen fiscaal verplicht (voor zover mogelijk), maar geeft ook meer inzicht over hoe de onderneming financieel heeft gedraaid.
  • Op de BTW aangifte over het 4e kwartaal wordt het BTW privé gebruik auto meestal aangegeven wanneer je een auto op de zaak hebt. Wanneer je zelf aangifte doet en je weet het bedrag niet: neem dan contact op met je accountmanager.

Indexatie 2024
Terwijl wij nog geconfronteerd worden met forse prijsverhogingen van onze softwareleveranciers, willen wij daar niet volledig in meegaan en verhogen wij onze prijzen per 1 januari 2024 met 4%. Deze ligt iets lager dan de CPI over 2023.

Kantoor gesloten
Het kantoor is gesloten in de laatste week van december: van 27 t/m 29 december a.s. Denk er dus even aan om tijdig loonmutaties en wijzigingen door te geven aan de loonadministratie. Op dinsdag 2 januari staan we weer voor je klaar.

Tot slot wensen wij jullie allen gezellige kerstdagen
en een gelukkig en gezond 2024!