← Terug naar overzicht

FiscKwartaaltje februari 2023

Geplaatst op: 17 feb 2023

Beste relatie,

Bijgaand ontvang je ons laatste FiscKwartaaltje waarin we de laatste fiscale nieuwsberichten met je delen.

Extra aandacht hierin verdient de verhoging van de belastingrente m.n. voor BV’s. Op pagina 2 en 3 van ons FiscKwartaaltje lees je meer hierover.

Voor BV’s stijgt deze namelijk per 1 maart a.s. tot 10,5%! Dit betekent dat het zeer verstandig is om de winst in de voorlopige aanslag vennootschapsbelasting over 2022, maar ook de voorlopige aanslag vennootschapsbelasting 2023 zo precies mogelijk in te schatten om de belastingrente zoveel mogelijk te voorkomen.
Overleg met jouw accountmanager wat voor jou de beste strategie is in deze.

Tot slot graag even extra aandacht voor WOZ-waarde op de onroerende zaakbelasting-aanslag 2023 (OZB) die je hebt ontvangen of gaat ontvangen. Wist je dat je deze kunt vergelijken met de waarde van soortgelijke woningen in jouw woonomgeving? Via www.wozwaardeloket.nl kun je de waarde van vergelijkbare woningen opzoeken en evt. op basis hiervan bezwaar maken bij de gemeente. De WOZ-waarde wordt niet alleen gebruikt voor belastingheffing voor de OZB, maar ook voor de waterschapsbelasting en in jouw aangifte inkomstenbelasting. Het kan dus lonen om deze waarde zo laag mogelijk te hebben.

Download hier het FiscKwartaaltje en wensen je veel leesplezier.