← Terug naar overzicht

Nieuwsbrief nazomer 2023

Geplaatst op: 6 sep 2023

Verhuisbericht
Velen hebben de zomervakantie inmiddels achter de rug. Hopelijk heb je er van genoten. Wij in ieder geval wel. Maar we hebben zeker niet stil gezeten. Grote gebeurtenissen volgden zich deze zomer achter elkaar op.

Per 1 oktober a.s. verhuist ons kantoor naar Gotlandstraat 4 te Deventer. Alhoewel de totale vloeroppervlakte hier kleiner is dan aan de Maagdenburgstraat, hebben we wel een groter bruikbare kantooroppervlakte. Daarnaast heeft het gebouw een wat meer kantooruitstraling en staat ook op een klein kantoorpark. We zijn er erg blij mee! Het moet nog flink van binnen worden verbouwd voordat wij er kunnen werken. Of we er effectief al op maandag 2 oktober kantoor houden is nog even de vraag. Er bestaat een mogelijkheid dat wij nog even vanuit huis moeten werken. Telefonisch en per e-mail zijn en blijven we wel gewoon bereikbaar op de gebruikelijke wijze.

Vacature
Minder goed groot nieuws is er ook: Jorinde Kloezeman heeft aangegeven na een dienstverband van 5 jaar ons te gaan verlaten. Per 1 oktober a.s. gaat zij fulltime werken bij het bedrijf van haar vader om haar toekomstige rol binnen de onderneming te onderzoeken. Als collega en als persoon zullen wij haar missen, maar wensen haar veel succes in haar nieuwe rol en bij haar nieuwe werkgever.
Een vacature ter vervanging van Jorinde staat inmiddels open. Mocht u iemand kennen die mogelijk geschikt is, schroom niet om ons hiervan op de hoogte te stellen. Meer informatie op onze website of LinkedIn.

Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK)
Op 2 oktober om 17.00 uur a.s. sluit de mogelijkheid om Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) aan te vragen. Deze tijdelijke tegemoetkoming is er voor mkb-ondernemingen waarvan de energiekosten minimaal 7% uitmaken van de totale omzet. De tegemoetkoming kun je aanvragen over de periode 1 november 2022 t/m 31 december 2023. Het peiljaar hiervoor is 2022 en het energiecontract moet op naam van de onderneming staan. Aanvraag loopt via het  RVO (https://mijn.rvo.nl/tek).

Belastingrente omhoog
Sinds 1 juli 2023 is de belastingrente verhoogd. Het percentage voor de belastingrente is voor alle belastingen, behalve voor de vennootschapsbelasting en de bronbelasting waarvoor een ander percentage geldt, omhoog gegaan van 4 naar 6%. Om belastingrente te voorkomen is het verstandig om de voorlopige aanslag te verhogen.