BUA (Besluit Uitsluiting Aftrek van voorbelasting)

Geen Reacties »

Drempelbedrag

De btw op uitgaven voor personeelsvoorzieningen, giften en relatiegeschenken is niet altijd aftrekbaar als voorbelasting. U kunt de btw over deze uitgaven alleen aftrekken als de uitgaven per begunstigde per jaar niet meer dan € 227 (exclusief btw) zijn. Hoe u dit bedrag bepaalt, leest u bij Drempelbedrag personeelsvoorzieningen, giften en relatiegeschenken.

Voorbeelden BUA-vertrekkingen

Voorbeelden van BUA-verstrekkingen zijn mobiele telefoons, een abonnement voor een sportclub, kerstpakketten, een gouden horloge vanwege een jubileum, een personeelsfeest, NS-kaart of buskaart wanneer deze ook privé kan worden gebruik, kaartjes voor een voetbalwedstrijd.

Let op: voor kantineverstrekkingen geldt een bijzondere regeling. Neem voor meer informatie hierover contact met ons op.

 Wees alert op BUA-verstrekkingen!

In de praktijk komen we nog te vaak ondernemers/werkgevers tegen die geen of niet volledig rekening houden met aftrekbeperking op grond van het BUA. Anderzijds zijn er ook voorbeelden te noemen waarbij een BUA-correctie is gemaakt, terwijl de € 227-grens niet werd overschreden. Reden te meer om eens extra aandacht te schenken aan de BUA-verstrekkingen.

 

 

Laat een reactie achter

*
*